Mrkvový koláč
Veľmi chutný a zdravý koláč
Potrebujeme:
500g mrkvy, 250g špaldovej múky, 4 vajcia (ja som dal 3+banán, pokojne môžte dať aj 4 banány namiesto vajec), 10g prášku na pečenie, 2 dcl oleja (kokosový, olivový ale aj slnečnicový môže byť), škorica mletá, trstinový cukor - cca 50g alebo 4-5 PL medu.
Postup:
Sypké zložky: zmiešame múku s trstinovým cukrom a práškom na pečenie (ak dávame med, tak ten ide do tekutých zložiek), zľahka ale dôkladne premiešame.
Tekuté zložky: zaraďujem sem mrkvu, pretože som ju nestrúhal, iba očistil, nakrájal na menšie kúsky a hodil do mixéra, kam som pridal aj vajíčka/banány a olej.
Následne vmiešame tekuté zložky do sypkých, poriadne premiešame a na vymastený a múkov posypaný plech vylejeme cesto, rozotrieme a dáme do rozohriatej trúby na 180 stupňov cca na dobu 25-30 minút.
Dobrú chuť
A čo takto bez múky ?!
500 g mrkvy, 2 PL F1, 200 g vlasských orieškov, 100 g kešu (natural), 150 g slnečnicových semiačok, 4 vajíčka, 1 banán, 200 ml tuku (kokosový, slnečnicový,... nedoporučujem olivový prebije chuť koláča), škoricový cukor, prášok na pečenie alebo sódu bikarbonu, 1 PL trstinového cukru alebo medu.
Postup : Nahádzal som to do mixéra, plech vymastil a posypal múkou aby sa koláč neprilepil, nalial cesto na plech a piekol pri 180 C 25 minút.
Jednoducho rýchlo efektívne - hotovo :-)